Gezonde pasta

Omdat het weer warm wordt vandaag, eten we vanavond een pastasalade. Een salade eet je meestal koud of lauwwarm en met deze temperaturen is dat heerlijk. Maar er is nog een goede reden om een salade met koude pasta te eten: koude pasta is gezond. Net als bijvoorbeeld afgekoelde gekookte aardappels of zilvervliesrijst. Dit afgekoelde zetmeel wordt ook wel resistant starch genoemd. Hoe werkt het?

Smullende bacteriën

Hoe werkt resistant starch? Resistant starch wordt in de darmen niet verteerd en opgenomen als voeding, maar blijft achter in de darmen als voeding voor onze (goede) darmbacteriën, die smullen ervan. Wanneer die beter te eten hebben gehad, helpt dit je afweer tegen o.a infecties en kankers. Want de goede darmbacteriën vormen het menselijk afweersysteem. Wij hebben veel meer darmbacteriën dan lichaamscellen. Darmbacteriën maken korte metten met giffen en maken vitamines en andere goede stoffen aan. Zorg dus goed voor je darmbacteriën, want wanneer die in orde zijn, gaat het met jou ook beter.*

Bereidingswijze pastasalade

Kook 100 gram volkoren penne (ik nam speltpenne) volgens de aanwijzingen en laat deze afkoelen. Bak 150 gram kipblokjes in wat kokosolie en laat ook deze afkoelen. Snijd ondertussen ijsbergsla in reepjes en tomaten in partjes en doe deze in een kom. Voeg naar smaak blokjes oude kaas toe. Maak een dressing van kwark en mayonaise en meng deze door de sla, samen de afgekoelde penne en kipblokjes. Breng op smaak met peper en serveer.

* bron van de informatie www.hetkanwel.net over resistant zetmeel

 

 

Over BalansdoorVoeding.nl - 

Bij Balans door Voeding kun jij terecht wanneer je gezonder wilt gaan leven, je energieker wilt voelen of slanker wilt worden en niet weet hoe. Bij Balans door Voeding leer jij hoe je gewicht verliest door de juiste keuzes te maken, MAAR zonder honger te lijden, zonder een wekelijkse pelgrimstocht naar diverse supermarkten en zonder calorieën tellen. Krijg je lichaam in balans bij Balans door Voeding.

Reacties

Pin It on Pinterest

Share This