Struinend op internet zie ik de mooiste spreuken. Sommige zijn erg waar en daar twijfel je niet aan, andere zijn zo idioot, dat ik er om lachen moet. Van de week zag ik weer mooie plaatjes van #fitgirls met als tekst “summerbodies are made in the winter” en in eerste instantie was ik het ermee eens. Want je kunt niet eind mei je eet- en leefgewoontes aanpassen en verwachten dat je begin juli strak en slank op het strand loopt. Dat werkt dus niet! (Hoewel ik stinkend rijk zou zijn wanneer ik €1,00 kreeg van iedereen die dit toch ieder jaar weer probeert 😉 ). Maar wanneer je verder kijkt dan deze waarheid, kom je iets raars tegen: blijkbaar is het prima wanneer je lichaam er alleen in de zomer zo strak en slank uit ziet.

Welk lichaam wil jij in de winter?

Vaak gebeurt er bij veel mensen het volgende: in het voorjaar halen ze de broekriem aan en gaat de maag aan de kapstok. Want de zomerkleding en badkleding moeten straks uit de mottenballen. Ze beulen zich af in de sportschool en hebben wekenlang honger, zodat het zomerideaal gehaald wordt en ze de blits maken op Ibiza, het strand van Kusadasi of Egmond aan Zee. Na de zomer verdwijnen de shirtjes diep in de kast en komen de truien en sweaters tevoorschijn. En daarmee wordt het signaal afgegeven: de broekriem mag losser en er mag weer gegeten worden. De jojo is weer van stal gehaald en iedereen wordt weer zwaarder dan ze in het voorjaar waren.

Hoe word en blijf je blij met je lijf?

Analyseer je voeding en je leefgewoontes. Als je heel eerlijk bent, weet je best wat je wel of beter niet kunt eten en drinken. Of waarvan je beter minder veel kunt eten of drinken. En dat je eigenlijk te weinig beweegt en teveel op de bank zit. Maak van alle items een lijst en bepaal de volgorde. Wissel moeilijk te bereiken veranderingen en gemakkelijkere af en begin met iets moeilijks, omdat nu je motivatie het hoogst is. En neem het besluit om iedere week iets van die lijst aan te pakken en te veranderen. Want met babystapjes kom je ook bij je doel en omdat de opoffering niet zo heftig was, is het effect langduriger. Grote kans dus, dat jouw summerbody gedurende de winter gewoon blijft.

Succes!!

Wil je vaker tips ontvangen, schrijf je dan in voor mijn “tips voor een slank en energiek leven” en ontvang bovendien het ebook “vijf kilo kwijt in deze 5 stappen!” Je kunt je hier inschrijven: https://balansdoorvoeding.nl/tips/

 

Over BalansdoorVoeding.nl - 

Bij Balans door Voeding kun jij terecht wanneer je gezonder wilt gaan leven, je energieker wilt voelen of slanker wilt worden en niet weet hoe. Bij Balans door Voeding leer jij hoe je gewicht verliest door de juiste keuzes te maken, MAAR zonder honger te lijden, zonder een wekelijkse pelgrimstocht naar diverse supermarkten en zonder calorieën tellen. Krijg je lichaam in balans bij Balans door Voeding.

Reacties

Pin It on Pinterest

Share This