Er was eens een iets te zware tiener…

Ik was ongeveer 16 jaar en gewoon een blije pubermeid, toen op een verjaardag mijn lievelingsoom binnenkwam en zei “zo, jij bent flink geworden”. Met een ietwat valse lach kneep hij in mijn bolle wangen. Terwijl ik mijn tranen bijna niet kon bedwingen, feliciteerde hij mijn moeder en herhaalde tegen haar wat hij tegen mij had gezegd. Ik wilde meteen door de grond zakken! Want inmiddels luisterde vrijwel iedereen in de kamer mee en was mijn vernedering compleet. Want wat ik al maanden niet onder ogen wilde zien en verstopte onder wijdere kleding, was nu benoemd: ik was té dik!

Ik worstelde

Mijn worsteling begon dus in mijn tienerjaren. Na ruim 5 jaar wedstrijdzwemmen, stopte ik met dagelijks trainen, maar ‘vergat’ om mijn eetpatroon aan te passen. Als gevolg hiervan kwam ik aan en hier is mijn haat-liefde verhouding met voeding begonnen. Het werd een weg van afzien en jojoën, een weg die meer vrouwen waarschijnlijk ook -met net zoveel verdriet- hebben afgelegd. Allerlei vormen van calorie-restrictie en hypes heb ik gevolgd: Weight Watchers, South Beach, Atkins, Sonja Bakker en opnieuw Weight Watchers, Paleo en ga zo maar door. Ik voelde me erg onbegrepen en doodongelukkig.

Steeds wanneer iemand tegen me zei “zo, je ziet er goed uit”, dacht ik “jaja, je bedoelt flink”. En wanneer dunne vriendinnen klaagden over platte billen of kleine borsten, kon ik ze wel ik-weet-niet-wat doen. Uiterlijk was ik vrolijk en zelfverzekerd; de grapjas van ieder feest, maar van binnen… Mijn partner en ouders adviseerden me steeds om te accepteren dat ik nooit slank zou zijn, maar ik kon het niet. Dit lichaam was niet van mij, het paste niet bij mij en dat gevoel zou niet veranderen. Nooit!

Slanker lichaam

Ik ben Astrid en ik weet alles van gewicht verliezen en weer aankomen. Van verdriet en frustratie omdat het weer niet is gelukt om het verloren gewicht eraf te houden. Na een jarenlange zoektocht en diverse opleidingen ben ik ervan overtuigd dat een gezond gewicht voor iedereen is weggelegd als je maar weet ‘hoe’. Want inmiddels ben ik gediplomeerd voedingscoach en help ik vrouwen om gezonder en gelukkiger te worden door een betere leefstijl. In mijn praktijk ben ik heel wat vrouwen tegen gekomen die hun stofwisseling, net als ik, door bv diëten behoorlijk in de war hebben gestuurd en bij wie gewichtsverlies geen kwestie is van minder of anders eten. Maar een slanker lichaam is wel haalbaar. Ik voel me daarom erg gelukkig wanneer een vrouw tevreden en stralend mijn praktijk uit gaat. Want dat is mijn missie: vrouwen helpen om zonder poespas of gedoe slanker, energieker en gezonder te worden.

Waarom dit mijn missie is? Omdat ik andere vrouwen mijn worsteling wil besparen!

Reacties van cliënten over mij:

“oprecht geïnteresseerd”, “opmerkingen, die de kern raken”, “betrokken”, “focus niet op afvallen, wanneer er ook andere issues spelen”, “soms confronterend en altijd duidelijk, nooit kwetsend”.

Over mijzelf:

Ik ben getrouwd, moeder van een puberdochter en het vrouwtje van een blije hond. Voeding is in mijn leven belangrijk. Ik houd van lekker en gezond eten, vooral in gezelschap van vrienden. Sporten vind ik heerlijk, ik doe het daarom graag en vaak. Maar als ik eenmaal op de bank zit….

Meer informatie?

Herken jij je in mijn verhaal en wil je weten hoe jij die positieve draai aan je lijf en leven kunt geven? Neem dan contact met mij op! Ik help je graag!

Maak een afspraak voor een adviesgesprek en je krijgt in ieder geval 2 waardevolle tips.

Meer informatie?

Is je interesse gewekt en wil je meer informatie? Neem dan nu direct contact met mij op! Ik help je graag!

Persoonlijk advies
phone06-12178388
clockBereikbaar tot 18:30
Onze voordelen
trophyVoedingsadvies op maat
shopBasis is producten uit jouw supermarkt
skypeTevens skype consulten
profilePersoonlijke service

Pin It on Pinterest

Share This