Het is Nationale sportweek. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. In het hele land worden allerlei activiteiten georganiseerd om mensen aan het bewegen en sporten te krijgen. Zo openen sportverenigingen hun deuren, mag iedereen een introducee meenemen en organiseren clubs sportclinics, -toernooien en -demonstraties.

In de gemeente Stichtse Vecht mocht ik als voedingscoach een bijdrage leveren in de vorm van ondersteuning bij de Power Survival Run, een combinatie van hardlopen en crossfit en bootcamp oefeningen. Hierbij telt de eindtijd, maar kracht of liever het gebrek daaraan kan roet in het eten strooien. Omdat eiwitten ervoor zorgen dat je spieren bouwstoffen hebben om na krachtsinspanning te kunnen herstellen, trakteerde ik de deelnemers na afloop op brownies met zwarte bonen. Weliswaar keken sommigen vreemd op bij mijn uitleg, maar er werd zo gretig van gesnoept dat ik het recept graag met jullie deel.

Brownies met zwarte bonen

Nodig:
– blik zwarte bonen (400 gram = 265 gram uitgelekt)
– 2 eieren
– 2 schepjes eiwitpoeder (vanille)
– 50 gram cacao
– 1 eetlepel kokosolie
– 2 eetlepels honing
– 100 gram rozijnen (dadels kan ook)
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 blokjes 75% pure chocolade of chocolade druppels
– 20 gram walnoten

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de rozijnen in een bakje met kokend water, voor ongeveer een kwartier.
Doe in de blender: de eieren, het eiwitpoeder, het cacao, de honing en het bakpoeder. Laat de kokosolie smelten. Doe dit ook in bij de blender. Giet de zwarte bonen af en spoel ze af met water. Doe dit uitgelekt in de blender. Giet de rozijnen af, deze er ook bij en blend het geheel! Tip: doe de bonen niet als eerste, want de gemiddelde blender loopt dan niet meer lekker.

Als alles geblend is, roer je de pure chocolade en walnoten in kleine stukjes er doorheen.
In een cakeblik wat bakpapier en dan kan het erin gelepeld worden. Voor maximaal een half uur in de oven, afhankelijk van hoe heet de oven wordt. Even laten staan en na een half uurtje AANVALLEN! Een heerlijke, gezonde, warme plak brownie! Ik haal 10 dikke plakken uit het baksel. Tip: wanneer je eerst het bakpapier nat maakt onder de koude kraan en voorzichtig afdroogt, laat het zich daarna heel goed in een cakeblik doen zonder te scheuren.

Voedingswaarden per plak:
Kcal = 155
Koolhydraten = 17,5 gram
Eiwitten = 10,1 gram
Vetten = 5 gram

Sport fijn en eet smakelijk!

 

 

Over BalansdoorVoeding.nl - 

Bij Balans door Voeding kun jij terecht wanneer je gezonder wilt gaan leven, je energieker wilt voelen of slanker wilt worden en niet weet hoe. Bij Balans door Voeding leer jij hoe je gewicht verliest door de juiste keuzes te maken, MAAR zonder honger te lijden, zonder een wekelijkse pelgrimstocht naar diverse supermarkten en zonder calorieën tellen. Krijg je lichaam in balans bij Balans door Voeding.

Reacties

Pin It on Pinterest

Share This