Bij het uitlaten van de hond kwam ik in gesprek met een andere hondenbezitter en terwijl de honden renden, spraken wij over van alles. Over het weer, over het leven, over kinderen en honden en over beroepen. Ik vertelde dat ik voedingscoach ben en mensen help naar betere gezondheid, meer energie en het lijf en gewicht dat daarbij past. “Mooi hoor”, zei ze, “maar dat is voor mij niet weggelegd, want ik heb diabetes”. Ik vertelde haar dat mijn ervaring is dat met de juiste voeding en het (meestal) vermijden van minder goede voeding ook diabetes verbetert of zelfs verholpen kan worden en dat ik dit bij meerdere cliënten heb ervaren. Ik gaf haar mijn kaartje en vervolgde mijn weg naar mijn praktijk, naar een volgende klant.

Moeten afvallen

Weken later kom ik haar weer tegen en ze begint uit zichzelf over een preek, die ze van de diabetesverpleegkundige had gekregen. Ze moest gaan afvallen, want haar bloedsuiker liep nu echt te hoog op en de insulinespuit hing als het ware boven haar hoofd. Ze vertelde me dat ze geen goede resultaten had van de adviezen van de diëtiste waar ze was geweest, maar dat ze er nu klaar mee was. Ze wilde echt gaan veranderen! Ze zei dat ze niet meer wist waar mijn kaartje was en vroeg of ik in de gelegenheid was om nog een kaartje in de brievenbus te doen en dat deed ik diezelfde dag nog. Inmiddels zijn we weer weken verder en ik denk dat ze mijn kaartje weer is kwijt geraakt… Gekheid natuurlijk, want ik denk dat deze vrouw haar leefstijl niet wil en niet kan veranderen.

Reden voor overgewicht

Wat de reden voor overgewicht ook is, veranderen van gewoontes maakt dat je de confrontatie moet aangaan met jezelf, met spoken uit het verleden, met de stemmetjes die je zeggen dat je dit eten/snoep/lekkers verdiend hebt, want…, met stemmetjes die tegen je zeggen dat het niet uitmaakt hoe slank je bent, want je bent toch niks waard… en met de rol die jij snoepen/eten/snacken in jouw leven hebt gegeven. Deze confrontatie is moeilijk, net als afvallen, en aangezien wij mensen liever confrontaties uit de weg gaan, is succes niet verzekerd. Zorg daarom voor een buddy, een coach of een goede vriendin, die jou kan helpen en ondersteunen en je laat door zetten wanneer jij al zou willen opgeven. Of heb jij liever een pil dan gezondheid?

 

Over BalansdoorVoeding.nl - 

Bij Balans door Voeding kun jij terecht wanneer je gezonder wilt gaan leven, je energieker wilt voelen of slanker wilt worden en niet weet hoe. Bij Balans door Voeding leer jij hoe je gewicht verliest door de juiste keuzes te maken, MAAR zonder honger te lijden, zonder een wekelijkse pelgrimstocht naar diverse supermarkten en zonder calorieën tellen. Krijg je lichaam in balans bij Balans door Voeding.

Reacties

Pin It on Pinterest

Share This