Met enige regelmaat komt er een reclame voor supplementen op televisie; een vermoeide vrouw op een te groot bed. Waarschijnlijk heeft ze net daarvoor op onderstaande wijze de wekker uitgezet en zou ze zich het liefst weer omdraaien.

Volgens de reclame komt het goed met dagelijks een pilletje van hen, maar er is een mooiere natuurlijke manier. Goede voeding!

Volgens een online encyclopedie betekent ‘goede voeding’ dit: gezonde voeding dient te voorzien in onze dagelijkse behoefte aan water, vezels, vetten, suikers, eiwitten, vitaminen en mineralen voor het optimaal functioneren van het menselijk lichaam. (bron http://www.encyclo.nl/) Een goed voedingspatroon voorziet in al deze behoeften, helaas past een groot deel van wat er te koop is in de winkels niet in een gezond voedingspatroon.

In onze voeding zit een aantal saboteurs voor onze gezondheid: een heel belangrijke daarvan is suiker, al dan niet in de vorm van geraffineerde koolhydraten. Het verwerken van veel suiker of snelle koolhydraten kost het lichaam veel energie. Bovendien krijg je in verhouding minder waardevolle bouwstoffen binnen in de vorm van groenten, fruit, eiwitten, wanneer je veel of voornamelijk koolhydraten eet. Hierdoor mist je lichaam stoffen, die het nodig heeft om goed te kunnen functioneren. In feite ben je ondervoed en dat toont zich in een vroeg stadium in vermoeidheid. Verder verstoort veel glucose onze hormoonhuishouding en dat heeft ontstekingen en allerlei hormoon gerelateerde klachten tot gevolg.

De oplossing is net zo gemakkelijk als de oorzaak was: stap over op een gezond voedingspatroon en krijg meer energie!

Eet minimaal 300 gram groenten en 2 stuks fruit per dag, eet dagelijks een handje ongebrande en ongezouten noten, gebruik kokosvet, roomboter of ghee om in te bakken en bv walnoot- of olijfolie voor in de salade, eet dagelijks zo’n 150 gram dierlijke of plantaardige eiwitten en eet maximaal 1 keer per dag koolhydraten in de vorm van volkoren brood, pasta, rijst of aardappelen. En, niet geheel onbelangrijk, wissel alle soorten af. Want je lichaam heeft alles nodig.

Wil je tips voor jouw persoonlijke voeding? Klik dan hier en maak een afspraak voor een gratis skype sessie.

 

Over BalansdoorVoeding.nl - 

Bij Balans door Voeding kun jij terecht wanneer je gezonder wilt gaan leven, je energieker wilt voelen of slanker wilt worden en niet weet hoe. Bij Balans door Voeding leer jij hoe je gewicht verliest door de juiste keuzes te maken, MAAR zonder honger te lijden, zonder een wekelijkse pelgrimstocht naar diverse supermarkten en zonder calorieën tellen. Krijg je lichaam in balans bij Balans door Voeding.

Reacties

Pin It on Pinterest

Share This