Te warm om warm te eten

Op dagen zoals nu is het wel eens lastig om te bedenken wat je wilt eten. Een warme maaltijd? Pffff, terwijl de zweetdruppels op je bovenlip verschijnen tijdens het koken? No way! Maar wat moet je dan eten met warm weer?

Lekker eten bij warm weer

Ik koos gisteren voor deze heerlijke gazpacho uit het zomer e-book van Carola van Bemmelen en we hebben ervan genoten. Ongemerkt krijg je veel groenten binnen en voorzie je jouw lichaam van de mineralen en zouten, die tijdens een hete dag verliest. Eet er een gegrild kipfiletje bij of een paar stokjes kipsaté en je kunt er weer even tegen.

Ingrediënten en werkwijze voor de Paprika gazpacho

Doe in een ovenschaal; een halve groene en een hele rode paprika in grove stukken. Voeg een halve rode ui toe in stukken. Doe er een scheut olijfolie over en wat peper en zout en grill ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden. Laat afkoelen.

Schil 1 komkommer en snij deze in grote stukken. Doe deze in de blender. Voeg het afgekoelde mengsel uit de oven toe samen met 1 pot tomaten pomodori (zonder suiker) en pureer tot het een romige massa is geworden. Voeg vervolgens 2 eetlepels rode wijnazijn toe en pureer nog even. (dit was ik vergeten, maar heb het niet gemist) Maak de soep evt. dunner met een beetje water. Maak op smaak met tabasco, peper en zout. Eet de soep koud en garneer met stukjes komkommer en ringetjes bosui of wat fijngesneden peterselie.

Tip: maak een dubbele hoeveelheid en vries de helft in. Dat is makkelijk voor een volgende hete dag.

Eet smakelijk!!!

Vraag ook het gratis e-book Zomers Genieten aan op www.sugarchallenge.nl/actie.

 

Over BalansdoorVoeding.nl - 

Bij Balans door Voeding kun jij terecht wanneer je gezonder wilt gaan leven, je energieker wilt voelen of slanker wilt worden en niet weet hoe. Bij Balans door Voeding leer jij hoe je gewicht verliest door de juiste keuzes te maken, MAAR zonder honger te lijden, zonder een wekelijkse pelgrimstocht naar diverse supermarkten en zonder calorieën tellen. Krijg je lichaam in balans bij Balans door Voeding.

Reacties

Pin It on Pinterest

Share This