Hoera, het is herfst!

Niet iedereen zal het met me eens zijn, maar ik houd van de herfst. Zeker wanneer het prachtig weer is: nevelachtige ochtenden en bijna zomerse dagen, terwijl de nachten fris zijn en je dus weer beter slaapt. De herfst is meestal een periode waarin iedereen zich lichamelijk oké voelt, want in de zomer is men uitgerust en is de voorraad vitamine D aangevuld. Koude en af en toe een bui met gure windvlagen deren ons niet en we kunnen genieten van boswandelingen door verkleurende bossen en met laarzen aan door bergen gevallen bladeren banjeren.  Kun je merken dat ik fan ben van de herfst? 😉

De herfst betekent voor mij ook weer bakken en heerlijke stoofschotels bereiden. Heerlijke geuren van kaneel en kruiden trekken dan door het huis, terwijl ik in de zomer vaak genoegen neem met een uitgebreide salade. Stoofschotels van goed, eerlijk rundvlees met aubergine en pompoen, hutspot met draadjesvlees, je kunt mij ervoor wakker maken. Van pompoen, een herfstgroente bij uitstek, was ik vroeger nooit zo gecharmeerd. Ik vond de gerechten vaak melig en de smaak een beetje weeïg, tot ik -per ongeluk- een spicy variant maakte. Deze gelukstreffer staat in de herfst (en winter) zeer geregeld op het menu.

 

Spicy pompoensoep

Ingrediënten:

  • 1 pompoen (ongeveer 1,5 kilo)
  • Rode curry paste van Koh Thai (andere mag ook, maar deze is zonder toevoegingen)
  • 500 ml kokosmelk (ik gebruik die van Go Tan, wederom zonder toevoegingen)
  • 2 groente bouillonblokjes van de natuurwinkel (je raad zeker al waarom deze?)
  • 250 ml water
  • Evt kokosbloesemsuiker of andere zoetmaker
  • Koriander voor de garnering

Doen:

  • Snijd de pompoen door de helft en haal de pitten er uit
  • Schil de pompoen en snijd deze in stukjes
  • Verhit de pan en doe 2 eetlepels currypaste in de pan
  • Roer de currypaste door de pan, zodat de geur vrij komt
  • Doe het water in de pan en voeg bouillonblokjes en de pompoenblokjes toe, laat deze ongeveer 30 minuten zachtjes opstaan of tot de pompoenstukjes zacht zijn.
  • Neem de pan van het vuur en pureer de pompoen tot een gladde mousse.
  • Doe de kokosmelk erbij en roer erdoor heen en breng de soep opnieuw op temperatuur.
  • Proef de soep en mocht je ‘m te pittig vinden, dan kun je ‘m milder maken met een schepje suiker.
  • Serveer en garneer op het bord met een klein takje koriander

Eet smakelijk!

 

 

 

Over BalansdoorVoeding.nl - 

Bij Balans door Voeding kun jij terecht wanneer je gezonder wilt gaan leven, je energieker wilt voelen of slanker wilt worden en niet weet hoe. Bij Balans door Voeding leer jij hoe je gewicht verliest door de juiste keuzes te maken, MAAR zonder honger te lijden, zonder een wekelijkse pelgrimstocht naar diverse supermarkten en zonder calorieën tellen. Krijg je lichaam in balans bij Balans door Voeding.

Reacties

Pin It on Pinterest

Share This