In de landen om ons heen gaat het er waarschijnlijk van komen. Het veelvuldig eten van producten met suiker werkt overgewicht en diabetes in de hand. Daarom moeten we met z’n allen minder suiker op ons menu zetten. Suikertax moet ervoor gaan zorgen dat overgewicht en diabetes type II minder worden, omdat we deze duurder geworden producten in het schap laten liggen. Maar werkt dit?

Helpt een belastingheffing op slecht voedsel?

Ervaringen uit bijvoorbeeld Denemarken laten zien dat een dergelijke heffing op vet slecht was voor de economie, omdat het banen kostte. Deze maatregel is daarom ingetrokken. De vraag is of een heffing op suiker wel gaat werken en Duitsland twijfelt daarom nog over de invoering. In België zijn de handen al wel op elkaar voor extra belasting op frisdrank, maar ongezond voedsel laat men ongemoeid.

Eerlijke voorlichting

Wat beter zou werken is goede en eerlijke voorlichting over voeding en de gevolgen. Dus niet van een (door voedselproducenten) gesponsord instituut, maar onafhankelijk. Zodat steeds meer consumenten zelf een afweging kunnen maken gebaseerd op hun wensen en klachten qua gezondheid en levensverwachting. Want zeg eens eerlijk, als jij zwart op wit ziet staan dat teveel geraffineerde suiker ontstekingen veroorzaakt, je hormoonbalans verstoort met als gevolg hormoon gerelateerde ziektes zoals bijvoorbeeld diabetes type II, PMS en bepaalde vormen van kanker, dan denk je misschien toch nog wel een keer na voor je het in je mond stopt. Of niet? Ik pleit daarom voor informatie op de verpakking zoals dat bij sigaretten ook gebeurt. Want dat roken slecht is voor je gezondheid bestrijd niemand meer.

 

Over BalansdoorVoeding.nl - 

Bij Balans door Voeding kun jij terecht wanneer je gezonder wilt gaan leven, je energieker wilt voelen of slanker wilt worden en niet weet hoe. Bij Balans door Voeding leer jij hoe je gewicht verliest door de juiste keuzes te maken, MAAR zonder honger te lijden, zonder een wekelijkse pelgrimstocht naar diverse supermarkten en zonder calorieën tellen. Krijg je lichaam in balans bij Balans door Voeding.

Reacties

Pin It on Pinterest

Share This