Er zijn mensen, die ’s ochtends opstaan en willen sporten. Sterker nog,  zij staan elke ochtend vroeger op dan nodig, zodat ze kunnen gaan sporten. Er zijn echter ook mensen, die je naar de sportschool moet duwen. Die op 1 januari een abonnement nemen voor een jaar, zodat ze een stok achter de deur hebben, maar die op 15 januari al niet meer gaan. Voor wie een sporttenue al snel het thuispak wordt en sportschoenen gewoon sportief staan onder een spijkerbroek. De eerste categorie moet je tegenhouden voor de broodnodige rust, maar de tweede groep… Die bestaat waarschijnlijk uit de beste bedenkers van onderstaande lijst!

 • Mijn hond heeft mijn sportschoenen/toegangspas/fietssleutel opgegeten
 • Mijn sportmaatje is ziek
 • Mijn sportmaatje heeft mij aangestoken en nu ben ik ziek
 • De sportschool? Heb ik een abo dan?!
 • De sportschool…. Heel vaag weet ik nog wel dat ik daar eens was…
 • Sorry, ik heb een bad hair day!
 • De zus van de nieuwe vriendin van mijn ex-vriendje sport daar ook en ik wil niet gezien worden
 • Ik kan niet, mijn lievelingsshirt ligt in de was
 • Hardlopen zonder iemand achterna te zitten is zó 2015!
 • Vandaag niet, het regent/sneeuwt/waait te hard
 • Lijkt me niet verstandig, ik ben pas ziek geweest
 • Ik ga maar niet zo vaak, want ik wil niet té breed worden
 • Ik vind sporten heerlijk, maar ik word misselijk van zweetlucht
 • Kan helaas niet, ben druk druk druk!
 • Ik ga echt niet meer naar die sportschool, want die überschattige trainer werkt er niet meer.

Nu weet ik bijna zeker dat jij tot de eerste categorie behoort en trouw 3 of 4 keer per week hardloopt, thuis een stevige workout doet of naar de sportschool gaat, maar kijk toch eens naar bovenstaande smoezen en zorg dat je voorbereid bent. Dus wanneer je een keer niet te porren bent om te gaan sporten, leg dan je ‘reden’ eens langs dit lijstje… Moet je stiekem glimlachen om jezelf, ren dan naar boven om je om te kleden en ga. Want je weet dat de beloning altijd achteraf komt in de vorm van adrenaline en een heel tevreden en fijn gevoel.

Fijne workout!

 

Over BalansdoorVoeding.nl - 

Bij Balans door Voeding kun jij terecht wanneer je gezonder wilt gaan leven, je energieker wilt voelen of slanker wilt worden en niet weet hoe. Bij Balans door Voeding leer jij hoe je gewicht verliest door de juiste keuzes te maken, MAAR zonder honger te lijden, zonder een wekelijkse pelgrimstocht naar diverse supermarkten en zonder calorieën tellen. Krijg je lichaam in balans bij Balans door Voeding.

Reacties

Pin It on Pinterest

Share This