December is natuurlijk bij uitstek DE maand voor gezellig samenzijn met familie en vrienden. En natuurlijk hoort hier allerlei lekkers bij. Het is niet voor niets dat we op 1 januari (nou vooruit, op 2 januari) massaal de sportkleding uit de mottenballen halen en wederom een abonnement afsluiten bij de sportschool. En dat is nodig, want gemiddeld komen we in Nederland een kilo of 4 aan tussen Kerst en Oud&Nieuw. Daarom 5 tips voor balans in je voeding en beweging, zodat je niet aan komt.

5 tips om niet aan te komen in december

  1. Laat je abonnement op de sportschool in december ingaan en maak een planning wanneer je gaat. De extra beweging zorgt ervoor dat je iets meer kunt snoepen, zonder gevolgen voor de weegschaal of krapte in je broekband. 2 á 3 keer is echt nodig om op gewicht te blijven.
  2. Omdat de snoeperijen vaak uit koolhydraten bestaan, eet je deze maand minder koolhydraten tijdens maaltijden. Vervang brood bij het ontbijt voor zuivel met fruit, brood bij de lunch voor een omelet met groenten of een verse groentesoep en ‘s avonds neem je twee soorten groenten in de dubbele hoeveelheid van normaal en laat je aardappels/rijst/pasta staan.
  3. Maak van al het lekkers een top 3 en eet alleen dingen die daarop staan, de rest is blijkbaar niet zo lekker dat het een plaats op jouw erelijst verdient. Andere dingen eet je dus niet!
  4. Schep bij etentjes royaal op van groentes (1/2 bord), daarna vlees of vis (1/4 bord) en de rest aan aardappelgerechten/rijst/pasta. Schep geen tweede keer op of alleen groentes en vermijd sausjes. Ook de rode, want hoewel deze magerder zijn dan witte, bevatten de meeste wel redelijk wat suiker.
  5. Beperk je alcoholgebruik door ieder glas af te wisselen met een glas water of spa rood. De alcoholische versnapering bevat namelijk best wat calorieën, maar dat is niet het enige. Alcohol neemt remmingen weg en je hebt grote kans dat jij dan ook geen rem meer hebt op eten…

Heb je hier vragen over? Geef dan een reactie onder deze blog.

Wil je tips ontvangen om op 2 januari een vliegende start te kunnen maken met jouw goede voornemens? Schrijf je dan in voor “waardevolle tips voor een slank en energiek leven” en ontvang mijn gratis e-book  “Vijf kilo kwijt met deze 5 stappen!”.

 

Over BalansdoorVoeding.nl - 

Bij Balans door Voeding kun jij terecht wanneer je gezonder wilt gaan leven, je energieker wilt voelen of slanker wilt worden en niet weet hoe. Bij Balans door Voeding leer jij hoe je gewicht verliest door de juiste keuzes te maken, MAAR zonder honger te lijden, zonder een wekelijkse pelgrimstocht naar diverse supermarkten en zonder calorieën tellen. Krijg je lichaam in balans bij Balans door Voeding.

Reacties

Pin It on Pinterest

Share This